3 Nisan 2014 Perşembe

Ispanak yemeği

Malzemeler:
yarım kilo ıspanak
bir adet havuç
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 adet kesme şeker
Tuz, kırmızı biber, kara biber
yaklaşık bir fincan zeytinyağı
yarım limon

Yapılışı:
Ispanakları yıkayıp doğruyoruz.
soğanları ince ince doğrayın. bir adet havucun isterseniz hepsini isterseniz yarısını soyduktan sonra küçük küçük doğrayın yada rendeleyin. Soğanlar rengini verdikten sonra havuçlarla tencereye atın. Birer kaşık salçayı karışımın içine attıktan sonra 1-2 kaşık sıcak su ekleyın salçanın açılmasını sağlar. Salça kavrulduktan sonra (ıspanakları 2-3 kez suda yıkayın -isteğe göre- ince ince doğrayın) ıspanağı tencereye ekliyoruz. Tenceredeki malzemeyi 3-4 dakika karıştırıyoruz. Kesme şeker, tuz, kırmızı ve karabiberi, ve pirinci de ekledikten sonra 2 bardak kaynar suyu tencereye ekliyoruz. (20-25 dakika kaynatıyoruz) En sonunda yarım limonun suyunu ekledikten sonra bol sarmısaklı yoğurt ile ikram ediyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder