Malzemeler:
2 su bardağı un
1 su bardağı köy bulguru
tuz
Aldığı kadar un
Yapılışı:
Un ve tuz bir kaba alındıktan sonra yumuşak olmayan bir hamur elde edilene kadar su eklenir ve hafifçe yoğurulur. Yoğurma işlemi bittikten sonra hamurdan küçük bezeler kopartılara iki elle yanlarından bastırılarak oklava, ip benzeri bi şekil verilir. (Bu daha sonraki işlem için kolay bi yol.) Elde ettiğimiz hamuru küçük küçük koparıp misket şekli veriyoruz. Daha sonra misket şeklindeki hamuruuzu kaynar suda 45 dakika haşlıyoruz. Haşlama işlemi bittikten sonra süzüp yağda kızartıyoruz. Kızarttığımız köftelerimize kırmızı biber ekledikten sonra isterseniz bol sarmısaklı sulandırılmış yoğurt, dilerseniz çökelek ekleyerek servise sunabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder