Malzemeler:
1 kuru soğan
1 kaşık domates salçası
1 kaşık silme biber salçası
2 bardak düğürcük bulguru
1 limonun suyu
yeşil soğan, marul, isteyenler dereotu, varsa taze nane, maydonoz
1 çay bardağı yağ
kırmızı biber, tuz, kekik, nane, kırmızı biber, karabiber
Yapılışı:
2 yemek kaşığısıvı yağ tencereye atılır.1 ortaboy soganı birbirine eşit parçalar halinde küçük küçük doğradıktan sonra kızartıyoruz. (Soğanların çok kızarmasına gerek yok. İsteyen bir tanede ince kıyılmış sarmısak ekleyebilir) Salçaları soğana ekledikten sonra bir iki dakika kavuruyoruz. Kavurma işlemi bittikten sonra 2.5 bardak tepeleme suyu salça sosumuzun üzerine ekliyoruz. Suyumuz kaynadıktan sonra tenceremizin altını kapatıp 2 bardak düğürcüğümüzü ekledikten sonra kapağını kapatıp 20 dakika soğumaya alıyoruz. Bu sırada yeşilliklerimizi ince ince doğruyoruz. 20 dakika bittikten sonra tenceremizdeki malzemeyi geniş bir kaba alıyoruz. Üstüne yeşilliklerimizi ekledikten sonra, bir limon sosunu, bir bardak sıvı yağı ve baharatlarımızı ekliyoruz. bütün malzemeyi karıştırdaktan sonra isterseniz nar ekşisi ve salatalık turşusuda ekleyebilirsin.
Not: Bir domatesi ince ince doğradıktan sonra hafif sıvı yağ ve kırmızı biberle karıştırıp bir kaseye alın fakat kısırımızın içine eklemeyin zira kısırı domates sulandırır. Servis halindeyken tabaktaki kısırın kenarına kaşıkla ilave edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder